Informatie

Over ons

Oog voor detail

Consumenten hebben weinig tijd, eisen gemak en aandacht, communiceren digitaal en verwachten transparantie en vergelijk. Zij willen zekerheid en zoeken bevestiging bij anderen.

Het is belangrijk consumenten die beleving te bieden waardoor hun shopping ervaring geleidelijk en prettig verloopt. Zo geleidelijk dat het niet als een sales funnel aanvoelt.
Het bieden van transparantie en vrijheid is belangrijk, maar advies op maat blijft gewenst. 
De online en offline beleving naadloos op elkaar aan laten sluiten, zorgt voor meer omzet. Een snelle levering en goed nazorg verhogen de klanttevredenheid.

Ruud Prins van Carboso - wij digitaliseren de automotive
IVA Gastcollege

CONSERVATISME STAAT VERNIEUWING IN DE WEG​

Het wordt nooit meer zoals hoe het was!

Internet heeft de manier waarop consumenten zich oriënteren en aankopen definitief veranderd. Het klantgedrag blijft veranderen en er komen iedere dag nieuwe technische ideeën bij. Deze nieuwe technische ideeën creëren nieuwe kansen en bieden oplossingen voor problemen (behoeften) die niet erkend of gezien worden.
Consumenten besteden jaarlijks steeds meer online; het aantal bestedingen neemt toe en de uitgave per besteding neemt ook toe.

De markt is in beweging en dat biedt kansen voor nieuwe initiatieven en uitdagingen. Dus je zult weerbaar moeten zijn voor ‘die andersdenkenden’. Dat kan alleen door in de richting van de klant mee te bewegen.
Helaas zijn er veel auto- & motorbedrijven die niet meebewegen met de veranderende markt en klantwensen. Dat is jammer, dat is een gemiste kans.
Laten we samen de stip op de horizon bepalen en geef ons het vertrouwen jouw route uit te stippelen. Wij stellen je niet teleur!