Meteen naar de inhoud
SpinCar Modulaire fotostudio

Proefopstelling in een studio in aanbouw

Perfecte omstandigheden bij iedere opname

Modulaire fotostudio

Breng fotografie en online presentatie naar een nog hoger niveau. Overtref klantverwachtingen en bied volledige transparantie. Plaats ieder voertuig op een voetstuk.
Bespaar daarnaast tijd.

Draaischijf in verschillende maten

Net als je een auto, motor of bestelwagen wilt fotograferen, begint het te regenen of is het inmiddels te laat en de zon onder. Of je terrein staat vol en is er even geen plek. Herkenbaar?

Er is een slimme manier om altijd onder de ideale omstandigheden jouw voertuigen vast te leggen! Vanuit de markt krijgen wij veel vragen over verlichting, studiowanden, draaischijven en zelfs volledige studio’s.

Wij zijn een samenwerking aangegaan met een Nederlands bedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en installeren van draaischijven. Wij zijn trots op deze samenwerking, trots op een Nederlands en duurzaam product.

Met een draaischijf kunnen de mooiste voertuig presentaties gemaakt worden. De draaischijf draait met een constante snelheid en de opname is vanuit één statisch standpunt. Met de ideale verlichting erbij krijg je haarscherpe beelden.

Geen enkele ruimte is hetzelfde. Om die reden bieden wij het modulaire concept; voor iedere beschikbare ruimte de ideale oplossing. 

 

De voordelen van onze draaischijf

Hoge kwaliteit beeldmateriaal
Creëer de ideale (weers-onafhankelijke) omstandigheden voor het beste resultaat.

Eenvoudige bediening
Eenvoudige bediening door middel van een afstandsbediening. Iedereen kan ermee werken.

Compact
Slechts 5 cm hoog, ideaal voor inbouw en opbouw.

Snelheid
Minder tijdverlies zorgt voor een beter rendement.

Duurzaam
Industriële kwaliteit van Nederlandse bodem.

Kwaliteit tot in de kleinste details

Iedere investering moet zich terugbetalen. De materialen die wij bieden zijn van hoge kwaliteit.
Een zekerheid voor een lange levensduur en hoge productiesnelheid.
5m draaischijf

Compact

De draaischijven hebben een dikte van slechts 50 millimeter en worden geleverd in verschillende diameters. Zo zijn er  2,5 en 3 meter draaischijven voor motoren en de 5 meter voor auto’s. 

Bij de montage van een draaischijf op de vloer, wordt rondom een 30 cm oprijrand gemonteerd voor een minimale belasting bij het op- en afrijden.

Op een zachtere ondervloer wordt de stalen bodemplaat geplaatst waar de lagers van de draaischijf over heen rijden. Deze bodemplaat beschermt de originele vloer tegen het inlopen van de lagers.

Compacte motorunit in de grond verzonken.

Basis van de draaischijf, de schijf steunt op een dubbele rails voor een optimale gewichtsverdeling.

Duurzaam

De draaischijven zijn van hoge kwaliteit en worden duurzaam gefabriceerd. Alle onderdelen zijn lokaal gemaakt en het metaal wordt geconserveerd met milieu vriendelijke rest-poedercoating. 
Enige specificaties:

  • Low Energy 230 Volt en maximaal 500 Watt
  • Opgenomen vermogen maximaal 350 Watt
  • Het metaal wordt geconserveerd met milieu vriendelijke rest-poedercoating
  • Transport beweging worden geminimaliseerd; zelfs een 5 m draaischijf past op één EU-pallet

Maximale flexabiliteit

Iedere ruimte is weer anders.
Wij werken met zoveel mogelijk gestandaardiseerde producten om de kosten laag te houden. Daarnaast bieden wij veel flexibiliteit zodat wij voor iedere ruimte een oplossing kunnen bieden.

Een voorbeeld is het podium; een vierkant podium rondom een 5 m draaischijf zoals te zien is op de afbeelding. 

In de meeste gevallen komt een draaischijf op een afgewerkte betonvloer te liggen. Met een podium wordt de vloer rondom de draaischijf omhoog gebracht. Hiermee wordt een egale vloer gecreëerd, de draaischijf ligt gelijk met de vloer eromheen. De ruimte tussen de draaischijf en het podium is minimaal.

Heb je zelf wensen of ideeën? Laat het ons weten!

Vierkant podium verzonken op gelijke hoogte met (houten) vloer.

Verlichting

verlichting

Fotograferen - digitaal tekenen met licht

Fotografie is niet anders dan tekenen met licht, dat benadrukt het belang van goede verlichting.
Voldoende licht, het type licht (kleur) en de richting waar het licht vandaan komt, is van belang. Direct licht moet zoveel mogelijk worden vermeden om harde spiegelingen in plaatdelen te voorkomen. 

Door gebruik te maken van indirect licht of softboxen worden die spiegelingen vermeden. Er zijn verschillende manieren waarop het gewenste licht gerealiseerd kan worden en dit bekijken wij ook per situatie.

Studiowanden

Voor iedere ruimte een oplossing

Wij bedenken oplossingen in U, L en O vorm. Indien gewenst creëeren wij in de showroom een fotostudio. Optimaal om gebruik te maken van de ruimte en middelen. Want een fotostudio is in veel gevallen een deel van de tijd in gebruik.

Met een rondwand systeem zijn er geen hoeken in de fotostudio, alleen maar rondingen. De overgangen van vloer naar wand en van wand naar wand worden afgewerkt met een radius. Het resultaat is geen schaduw in de hoeken en een oneindige diepte in de opnames. 

Er zijn studiowanden van verschillende materialen te bedenken. De keuze voor het materiaal hangt af van de beschikbare ruimte en jouw wensen.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij nog meer voor je kunnen betekenen?
Wij helpen je graag verder.

of telefonisch: