Ga naar de inhoud
  Home » Je leadtraject in stroomversnelling

  Je leadtraject in stroomversnelling

  Af en toe help ik Paul de Vries van de #DCDW bij het coachen van autobedrijven die met Calldrip werken. Eén van de voordelen is, dat je telefoongesprekken van verkopers kunt terugluisteren en bespreken om de verkopers beter te maken.

  Bij het behandelen van gesprekken komen bij alle autobedrijven dezelfde uitdagingen terug: de klant wil eerst een prijsindicatie voor zijn inruilauto hebben, voordat een afspraak gemaakt kan worden.

  En dat terwijl overal op internet waardebepalingsmodules te vinden zijn!

  Het gevolg is dat er om foto’s, kenteken, km-stand en de staat van de auto gevraagd wordt.

  Grijs gebied

  De meesten zeggen bereid te zijn foto’s te maken, maar in bijna de helft van de gevallen gebeurt dat niet. Gebeurt dit wel, dan zijn de foto’s niet altijd van het gewenste niveau.

  Meten is weten: hoeveel leadtrajecten heb jij met de opmerking “Klant zal foto’s sturen”? Hoeveel daarvan staan open of zijn gesloten zonder foto’s? Diegene met foto’s, hoe is de kwaliteit van de foto’s?

  Bij veel autobedrijven is dit een grijs gebied….Het gevolg is een leadtraject dat strandt door het ontbreken van foto’s of een waardebepaling waar de klant op afknapt.

  Het kopen van een auto moet makkelijk, vertrouwd en soepel verlopen. Ieder punt van discussie of ‘afknap-moment’ moet voorkomen worden. Dus zorg dat het duidelijk is wat jij van de klant verwacht en help hem/haar daarbij!

  Makkelijk en vertrouwd

  Om die reden hebben wij de Web App ontwikkeld. Deze is afgeleid van de SpinCar app. Vanuit jouw CRM kun je een link naar de klant sturen.

  Wanneer die link wordt geopend, wordt de klant vervolgens naar een Web App verwezen. Een app die online draait, net zoals een website. Dus het installeren van een app of software is niet nodig!

  Deze app begeleidt in het maken van foto’s en/of een 360º d.m.v. een walkaround. Zodra de consument klaar is, ontvangt het CRM alle beelden terug om vervolgens op basis daarvan een goede waardebepaling te kunnen maken.

  De koppeling met jouw CRM systeem verzorgen wij en het werkt op basis van een API. De Web App is niet ‘weer een ander systeem’ dat erbij komt en onderhouden of in gewerkt dient te worden. Het is een oplossing dat naadloos op de achtergrond draait en waar je verder geen omkijken naar hebt.

  Uitbesteden

  Veruit de meeste harde handelsbiedingen en transacties worden gedaan op basis van foto’s. Het maken van goede foto’s kun je uitbesteden aan jouw eigen prospects, waarom zou je dat niet doen? En waarom zou je daar niet meteen op kunnen bieden?

  Je stroomlijnt en verbetert je eigen proces en behoudt controle. Dat levert meer kopers op, gegarandeerd!

  Voordelen

  • Geen installatie – Installatie van de app is niet nodig, geen drempel dus.
  • Begeleiding – Jouw prospects zijn geen fotograaf, door begeleiding neemt de kwaliteit van het fotomateriaal toe.
  • Meten – Met een proces en tooling, kun je het effect meten. Je weet immers hoe vaak om foto’s wordt gevraagd en hoeveel klanten van de Web App gebruik maken.
  • Kwaliteit – Analyseer de foto’s vergelijk deze met de foto’s uit de periode ervoor. Je zult zien dat je op basis van betere foto’s kunt handelen.
  • Proces – Meer (in)zicht in je processen, geen ‘gehannes’ met WhatsApp of SMS via (privé) telefoons van verkopers.

  Uiteindelijk is meer verkoop het doel, niet meer waardebepalingen (gehannes) binnen een salestraject.

  💬 Kan ik je helpen?
  Scan de code